Käyttäjäkokemuksia päiväkotimaailmasta - "KATSO, TULIVUORI!"

Käyttäjäkokemuksia päiväkotimaailmasta -

Syyskuun 2018 aikana Kiipelivuori® -kiipeilyseiniä on asennettu useaan Norlandia- ja Pilke päiväkotiin. Kaikki ovat olleet erittäin innoissaan uudenlaisesta ja innovatiivisesta tuotteesta. Kiipeilyseinästä on löydetty huimasti mahdollisuuksia ja erityisesti sen monipuolisuus ja muokattavuus on kerännyt kehuja niin aikuisten kuin lastenkin suusta:


"Kiipeilyseinä on kokonaan uusi oppimisympäristö meille sisätiloihin ja mahdollisuus kokea uudenlaista aistikokemusta: ottimien tunnustelu, korkeuden hahmottaminen ja tasapainoilu."

"Ei ole ennen missään paikassa ollut vastaavaa! Muunneltavuus on ollut selkeästi parasta, joka kerta erilainen kokemus. On ollut mahtavaa opetella värejä palasten avulla."

"Se, että jalan- ja kädensijat on siirreltävissä takaa myös sen, että radan pystyy toteuttamaan lapsen pituuden huomioon ottaen! Loistava ominaisuus! Lapset innostuivat myös kovin siitä, että voivat itse suunnitella radan ja muunnella sitä tarvittaessa. Tällä tavalla seinään ei ehdi kyllästymään niin nopeasti."

"Henkilökunta on ollut tosi tyytyväinen saamaamme liikuntavälineeseen ja siihen, että vaikka seinä on koko ajan paikallaan, ei se ole kuitenkaan koko aikaa käytettävissä. Eli pidikkeiden pois saaminen on mainio juttu!"

"Positiivista on vaikeustason muokkaaminen ikä- ja taitotason mukaisesti! Pienille riittää ottimista kiinnipito ja nouseminen matalimmalle tasolle."

"Kallistuksen säätö tosiaan on erittäin hyödyllistä, koska se mahdollistaa pienimpienkin kiipeilyn, samoin reittien suunnittelu."

"Kallistuskulma on loistava! Varsinkin pienemmille lapsille kallistus on välttämätön varsinkin näin alkuun."

"Lapset ovat itse suunnitelleet reittejä näyttämällä mihin haluavat palaset laitettavan. Lapset ovat tykänneet kovasti, kun ovat kesken kiipeilyn huomanneet että joitakin palasia täytyy siirtää. Kokeilemalla itse, he ovat hahmottaneet paremmin minkälaisia reittejä kannattaa tehdä."

"Ajattelin laminoida karttapohjan, johon lapsi voi suunnitella reittinsä. Sen voi pyyhkiä pois seuraavaa käyttöä varten. Näin säästämme luontoa karttojen monistamisen sijasta."

"Värien opettelussa ja itsensä ylittämisessä myös hyvä juttu!"

"Kiipeilyseinä tuo hyviä mahdollisuuksia harjottaa motorisia taitoja myös pienissä tiloissa."

"Kiipelivuori on tuonut meille kaivatun lisän motoriikanharjoitteluun."


Lasten kommentteja:

"Toinen jalka oli tossa sinisessä ja toinen jalka tossa pinkissä. Toinen käsi oli sinisessä ja toinen käsi keltaisessa. Se oli kivaa!" -tyttö 4v-

"Toihan on ihan lälly" (ja tämän jälkeen kiipeilijä joutui kuitenkin toteamaan ettei se ehkä ihan lälly ollutkaan)

"Aluksi mä en uskaltanut, mutta nyt mä jo uskallan ylös asti!" -tyttö 5v-

"Nää on kivoja, kun näitä (kahvoja) saa siirtää." -poika 5v.-

"Haluan taas sinne kiipeilemään" 

"Katso, tulivuori! Päästään kiipeemään tulivuoren päälle" 

"Mua vähän jännitti noi kiinnitykset".

"Mä tykkäsin, kun pääsin tonne korkeelle"

"Oli kivaa kun meinasin tippua."

"Oooo, mikä vuori"

"Oli kivaa kiipeillä" -poika 4v-

Kommentit