Kidtek Oy on tamperelainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 2016 sarjatuotteistamaan lasten kiipeilyseinä pikakiinnitteisillä kiipeilyotteilla. Kaikki alkoi vuonna 2013 lastentarhanopettajan ajatuksesta: "Olisipa hienoa jos lasten kiipeilyseinän otteiden paikkoja voisi vaihdella helposti lennosta."

Tehdyssä taustatutkimuksessa selvisi, ettei maailmassa todellakaan ole yhtään ainoata kiipeilyseinää, jossa olisi helpot ilman ruuveja kiinnitettävät pikakiinnitteiset otteet. Samalla kiipeilyyn saa lisättyä pedagogisesti monimuotoisen reittisuunnittelun, joka kehittää hauskalla tavalla mm. hienomotorisia taitoja sekä hahmotuskykyä.

Patenttiselvityskin puolsi keksinnön uutuutta ja pitkän konseptoinnin ja useiden kehitysvaiheiden jälkeen lyötiin lukkoon lasten uudenlaisen kiipeilyseinän design. Seinä itsessään seisoo omilla jaloillaan lattialla, mutta on kiinnitetty kallistuksen mahdollistavan saranamekanismin kautta huoneen seinään. Kyseessä on eräänlainen hybridi kiinteän ja vapaasti seisovan seinän yhdistelmästä. Konseptissa on haluttu saada tuotteesta mahdollisimman pitkäikäinen lapsen kehityksen mukaisesti. Pienimmät lapset pääsevät alkuun kallistuksen sekä helppojen reittien avulla. Isommille riittää haasteita erilaisten leikkien, pelien ja reittisuunnittelun parissa, jotka saa yhdistettyä saumattomasti kiipeilyyn.

Tärkeää on myös tuotteen säilytys: Kiipeilyseinä ei vie käytännössä yhtään lattiatilaa käännettynä pystyyn seinän viereen. Turvallisuusmielessä otteet saa vaivattomasti kerättyä pois käytön jälkeen, jolloin lapset eivät pääse kiipeämään seinällä omin päin.

Vaikka tuote on erittäin toimiva ja käytännöllinen, tulee sen tänä päivänä olla myös hyvännäköinen. Kiipelivuori® -kiipeilyseinän muotoiluun ja brändäämiseen on panostettu erityisen paljon ja se toimii myös hyvänä sisustuselementtinä esimerkiksi osana päiväkotia tai lastenhuonetta. Kiipeilyn lisäksi seinän takana voi leikkiä vaikka "majaa", kurkistella rei'istä tai etupintaan kiinnittää magneettisia leluja.